Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 

 

 

 

Vinku ja Tönö - stripit
(12 kuvaa)

 

<--Edellinen 8 / 12 Seuraava-->
kivi.jpg
[Täysikokoinen kuva]

1. 2. 3. 4. 5.

Roskapostisuojaus: Paljonko on seitsemän miinus viisi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)

VINKUN JA TÖNÖN TARINA

Kun olin vielä pikkupoika ala-asteella piirtelin tunneilla kouluvihkojen pääli,- ja sisäkannet täyteen mitä kummallisimpia hahmoja... Ilmankos en ole oppinut mitään, kun keskittynyt vain yhteen asiaan. Vuonna 2003 matematiikan tukiopetuksessa piirsin luokkatoverilleni piirustuksen, jossa poika taluttaa koiraa. Kuvaan sisältyi jotain älytöntä huumoria esim. neljällä tassulla kävelevällä koiralla oli hattu päässä. En tiedä miksi innostuin tuosta piirroksesta, mutta varasin tuolle koiralle ja pojalle oman ruutuvihon, johon sitten piirtelin omaksi iloksi ja huvikseni heistä yhdenkuvan strippejä, sisältäen yleensä jonkin hauskan jutun tai sananlaskun. Pian hahmot saivat jo nimensä Vinku ja Tönö ja alkoivat pikkuhiljaa saada oman yksinkertaisen ja lopullisen ulkomuotonsa. Nimistä sen verran, etten niitä sen kummemmin miettinyt ja suunnitellut... Vinku on hyvä nimi koiralle, eikä sitä tarvinnut sen enempää miettiä, se vain kuulosti sopivalta. Tönö taas juontaa ehkä omasta nimestäni ja Tönö on erikoinen nimi jos nyt nimi ollenkaan, eikä sen nimistä tule varmastikkaan muualla vastaan.

 

Vuonna 2008 alkoi sitten tapahtua.

Opiskelin tuona vuonna Muurlan Sarjakuvataiteen linjalla, jossa innostuin uudelleen piirtämisestä. Kehittelin uusia hahmoja joista piirtelin innolla sarjakuvia esim. Tennyo ja Tenrai (ei julkaistu)

Vinku ja Tönökin siirtyivät yhden kuvan stripeistä kolmen ruudun sarjakuviin, ja pian huomasin piirtäneeni strippejä vinhaa vauhtia. Vinku ja Tönö on saanut paljon vaikutteita Jim Davisin Karviselta ja on toiminut ponnahduslautana omaan tyyliin ja uusiin sarjakuvaideoihin. No ei aikaakaan kun minusta tehtiin juttu Seutu-Sanomat lehteen ja se julkaistiin 30.10.2008. Kiitos siskoni miehen, joka on lehdessä valokuvaaja... Suhteilla onnistuu. Lehti juttuun laitettiin myös kysely- "MITÄ MIELTÄ OLET TINON SARJAKUVISTA?: Haluaisitko nähdä Tino Janssonin sarjiksia Seutu-Sanomissa?" Minun onnekseni ihme kyllä myönteisiä kannanottoja tuli sen verran paljon, että Vinku ja Tönö - sarjakuvaa alettiin julkaisemaan lehdessä joka toinen viikko. Ensimmäinen strippi julkaistiin 5.2.2009. Vuonna 2010 Vinkua ja Tönöä alkoi ilmestyä hetkellisesti joka viikko. Kiitos lukijoille ja kaikille jotka ovat kannustaneet eteenpäin!

 

 

 

Nokkela strippi, oikealla sivullaEnsi julkaisu Seutu-Sanomat lehdessä